Adana HiltonSA’ya yeni Executive Chef

Adana HiltonSA’ya yeni Executive Chef

Vakıf Katılım

2001 yılından bu yana Adana’yı Hilton kalitesiyle tanıştıran Adana HiltonSA, Dünya çapında Hilton’a bağlı otellerin ve uluslararası otel zincirlerinin mutfaklarında görev alan Mehmet Soykan’ı ekibine kattı. “Hilton, benim ailem ve yuvam diyen” Soykan, ilk baş şeflik görevini aldığı Hilton grubuna ve grubun en güzel otellerinden biri olan Adana HiltonSA’ya Executive Chef olarak geri döndü.

Modern konaklama sektörünün öncüsü Hilton’un Adana’daki ilk oteli Adana HiltonSA, mutfağını ödüllü kitapların yazarı, deneyimli şef Mehmet Soykan’a emanet etti. Burhan Felek Lisesi mezun’u olan Bolu doğumlu Mehmet Soykan, 2012-2014 yılları arasında Master Chef Trainers ve Master Chef alanlarında sertifikalar aldı.

Pişirdiği her yemeğe kendinden lezzet yorumunu katan başarılı şef Mehmet Soykan’ın 2010 yılında Food in Life gastronomi yayınlarından çıkan “Tadı Damağımda Kaldı” yemek kitabı, dünyanın en prestijli yemek kitabı yarışması olan ve yemek kitaplarının Nobel’i olarak bilinen Gourmand World Cookbook Awards'ta, "Best Chef Book (En İyi Şef Kitabı) " dalında Türkiye'den yarışmaya katılmayı hak kazanan tek kitap oldu. Soykan’ın 2013 yılında yayınlanan, Abbasi, Selçuklu ve ağırlıklı olarak Osmanlı dönemi yeme içme kültürünü anlatan "Tabahat" adlı kitabı ise 2014 Gourmand World Cookbooks Awards’ta Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan tek kitap olurken; yarışmanın dünya finalinde en iyi 5 kitap arasında yer aldı.

İtalyan, Fransız ve Uzak Doğu mutfaklarına hakim olan ve dünya trendlerini yakından takip eden Executive Chef Mehmet Soykan, üzerine uzun yıllar boyunca derinlemesine araştırmalar yaptığı ve makaleler yazdığı Türk ve Osmanlı mutfağında da iddialı… Adana HiltonSA’nın mutfağını kendine has dokunuşlarıyla şekillendirecek olan şefin önceliği ise menülere kendi mevsiminde meyve ve sebzelerinin kullanıldığı sağlıklı reçeteler eklemek olacak.

Türkiye Aşçılar Federasyonu İcra Kurulundaki görevini başarıyla yürüten Mehmet Soykan dünyanın birçok şehrinde yeme içme yarışmaları, sempozyumları ve panellere katılıyor; aldığı eğitimleri ve edindiği deneyimleri okullarda, üniversitelerde ve kurslarda mutfak profesyonelleri ile paylaşıyor.


Hibya Haber Ajansı