Bornovalı cimnastikçiler Türkiye ikincisi oldu

Bornovalı cimnastikçiler Türkiye ikincisi oldu

Vakıf Katılım

Bornova Belediyesi sporcusu Sıla Karakuş ve Yaren Cesur, Bolu'da düzenlenen Trampolin Cimnastik Türkiye Şampiyonası’nda ikinci oldu.

7-9 Ekim tarihleri arasında Bolu Çok Amaçlı Spor Salonu’nda Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından gerçekleştirilen şampiyonaya, 9 ilden 10-12, 13-14, 15-16 ve 17+ kadın ve erkek gruplarından 95 sporcu katıldı. Organizasyona çeşitli yaş gruplarında toplam sekiz sporcu ile katılan Bornova Belediyespor, Olimpik Milli Sporcusu Sıla Karakuş ve Milli Cimnastikçisi Yaren Cesur ile 17+ kadınlar senkron kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Bornova Belediyesporlu cimnastikçilerin elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duyduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Belediye olarak asıl amacımız tesisleşme, gençlerimizi sporla tanıştırma ve daha fazla gencimizin daha iyi şartlarda spor yapmasını sağlamak. Ancak milli düzeyde böylesi yetenekli sporcular yetiştirmiş olmak ve başarı elde etmek hepimizin göğsünü kabarttı. Gururluyuz. Genç sporcularımızı ve antrenörlerimizi elde edilen başarıdan dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı