Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün

Vakıf Katılım

Ne Oldu?

 

 Türkiye’de toplam coronavirüs vakası sayısı 15.679’a yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 277’ye yükseldi.

 Türkiye’deki coronavirüs vakalarının 8.852’sinin İstanbul’da, 853’ünün İzmir’de, 712’sinin Ankara’da olduğu açıklandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü. Görüşmede iki liderin coronavirüs salgını hakkında konuştukları bildirildi.

 ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Hutchison, ABD olarak Türkiye’ye İdlib’de tam destek sağlayabilmeleri için Ankara’nın Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemini topraklarına  kurmaması gerektiğini söyledi .

 ABD Başkanı Trump, coronavirüs salgınının yoğun görüldüğü bölgelere yapılan iç hat uçak seferlerinin kesilmesini değerlendirdiklerini açıkladı.

 Trump, İran ya da İran’a bağlı taşeron  grupların Irak’taki Amerikan personeli ya da tesislerine karşı saldırı düzenleyebileceği yönünde istihbarat aldıklarını açıkladı .

 Trump, Suudi Arabistan ve Rusya'nın önümüzdeki birkaç gün içinde fiyat savaşını sona erdirecek bir petrol üretim anlaşmasına  varmalarını beklediğini söyledi .

 ABD Hazine Bakanlığı, 2 trilyon dolar büyüklüğündeki coronavirüs teşvik paketinde hava yolu şirketleri için ayrılan bölümün nasıl kullanılacağı konusunda Wall Street'in önde gelen danışmanlık şirketlerinden yardım alacak .

 S&P, coronavirüs salgınının, petrol fiyatlarındaki tarihi düşüşlerin ve piyasalardaki oynaklığın, dünya genelinde ülkelerin kredibilitesi için önemli bir baskı oluşturduğunu açıkladı.

 EPGİS: LPG Oto Gaz’da 95 kuruş pompa fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir.

Ne Olacak?

 İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde ÜFE, ABD’de ise İşsizlik Başvuruları açıklanacak.

 Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak:İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı