En çok deniz şemsiyesi aradık

En çok deniz şemsiyesi aradık

Vakıf Katılım

Koronavirüs salgınında kontrollü normalleşme sürecine gidilmesi ve havaların da ısınmasıyla tüketiciler tatil alışverişlerine yoğunlaştı. Her ay yayımlanan Google Arama Trendleri’nde hızla yükselen, perakende kategorilerinde en çok aranan kelimeler “vantilatör”, “bronzlaştırıcı ürün” ve “deniz şemsiyesi” oldu.

 

Koronavirüs sürecinde kontrollü normalleşme adımları atılırken havaların ısınmasıyla sosyal faaliyetler hız kazandı. Uzun bir karantina döneminden ve sokağa çıkma yasaklarının ardından evlerinden tedbirli olmak kaydıyla dışarı çıkmaya başlayanlar, seyahat yasağının da kalkmasıyla tatil planları yapmaya başladı.

 

Vantilatör, bronzlaştırıcı ürün ve deniz şemsiyesi aramalarda üst sırada

Değişen tüketici davranışları hakkında fikir veren Google Arama Trendleri raporunda geçtiğimiz haftalarda perakende kategorisindeki yükselen aramalar incelendiğinde, İstanbul başta olmak üzere en çok Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli, Antalya, Muğla, Gaziantep ve Konya gibi büyük şehirlerde tatil ihtiyaçlarını içeren aramalar yapıldığı ortaya çıkıyor. Yükselen trend kategorileri arasında en çok aratılan kelimelerin ise “masaüstü ve ayaklı vantilatörler”, “bronzlaştırıcı ürünler”, “açık hava ve deniz şemsiyeleri”, “buharlı soğutucular”, “dondurmalı ürünler”, “dondurma ve dondurmalı yoğurt”, “yüzme havuzları” ve “mayolar” olduğu görülüyor.

 

Dijital pazarlamayı lüks gören şirketler ayakta kalamayacak

Google tarafından yayımlanan raporda pandemi döneminde değişen tüketici alışkanlıklarına göre aksiyon alabilmenin yeni normale ayak uydurmayı kolaylaştıracağına vurgu yapılıyor. Dijital pazarlamanın günümüzde işletmelerin hayatta kalabilmeleri ve büyüyebilmeleri için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken EG Bilişim Teknolojileri CEO'su Gökhan Bülbül, “Koronavirüs döneminde müşteri taleplerini ve dijital pazarlama bütçelerini en iyi şekilde değerlendiren işletmeler rekabette birkaç adım öne çıktı. Mağazalara gitmek hala risk taşırken, internet üzerinden alışveriş yapmak online trafiğin ani bir biçimde artmasına neden oldu.” bilgisini paylaştı.

 

KOBİ’lere ücretsiz dijital pazarlama desteği

Dijital pazarlama ile hedef kitlelerine ulaşmak ve pazardaki fırsatları yakalamak isteyen işletmelere ücretsiz destek verdiklerini belirten Bülbül, “KOBİ’ler için özel olarak bir proje tasarladık. ‘Yeni başlayanlar için Google Ads reklamları’ paketlerimiz ile KOBİ’lerin yenilikçi, teknolojik ve rekabetçi bir yapıya ulaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Haziran sonuna kadar ücretsiz olarak sunacağımız bu proje ile KOBİ’leri hızla değişen dijital dünyaya adapte ediyor, büyümelerine katkı sağlıyoruz.” dedi.


Hibya Haber Ajansı